воскресенье, 2 февраля 2020 г.


Інтернет-мереживо: тенета небезпеки
Безпека в Інтернеті є одним з орієнтирів відділу Інтернет-послуг в Єлизаветградківській селищній бібліотеці. У всесвітній День безпечного Інтернету,   відбувся урок-застереження на тему: «Інтернет-мереживо: тенета небезпеки» для постійних користувачів книгозбірні.
Присутні ознайомилися з ризиками під час роботи у всесвітній мережі та методами боротьби з ними, взяли участь у грі-тренінгу «Безпека в Інтернеті».

Під час гри розглядались такі питання:
- Чим приваблює Інтернет?
- Що роблять підлітки в мережі?
- Дотримання правил безпеки в віртуальному світі.
Приємно було спостерігати за дітьми, які досить жваво реагували та достатньо вірно відповідали на питання що до ситуацій, які трапляються у кіберпросторі. Наприклад, як треба себе поводити коли ви зіштовхуєтесь з грубощами, що робити, коли вам пише незнайома людина.
Не дивлячись на юний вік, вони вже розуміють поняття - приватна інформація. Були розглянуті і питання про користування лише безпечними сайтами, про важливість антивірусних програм та навіть про те, чи контролюють батьки їх віртуальне життя. Досить серйозна тема, що була розкрита у ігровій формі, зацікавила присутніх, тому й вели вони діалог з бібліотекарем  активно та невимушено.
Окрім знань та гарного настрою, хлопчики та дівчатка отримали закладку-пам’ятку з інформацією про правила поведінки в Інтернеті та списком обіцянок маленького юзера.  Присутні були веселі, жваві та обізнані, тож, сподіваємося, що у подальшому кіберзлочинність спаде до мінімуму.


Комментариев нет:

Отправить комментарий