четверг, 20 февраля 2020 г.


Звучи, рідна мово!

Українська мова пройшла нелегкий шлях. Однак, попри всі перешкоди, для багатьох мільйонів людей вона була і є рідною, мовою дідів, батьків і буде також мовою їхніх дітей. Тепер, коли Україна стала самостійною, незалежною державою, відкривається широкий простір для вільного розвитку української мови.
Щоб посіяти у підростаючого покоління хоча б зернину любові до рідної мови бібліотекар Єлизаветградківської селищної бібліотеки Вікторія Голинська до Міжнародного дня рідної мови вулицями селища  провела  акцію «Звучи, рідна мово!».
Під час святкової акції бібліотекар разом з учасниками клубу за інтересами «Бібліончик» дарували мешканцям Єлизаветградки  повітряні кульки з висловами про красу рідного слова. Закликали любити, шанувати та розмовляти українською, а також вивчати, берегти і збагачувати велике духовне надбання народу – свою рідну мову – цей невмирущий голос України.

Усе минає, а слово залишається і несе крізь часи голос людської душі. Тож хай живе, переживає століття й поколіня найбільше диво – рідна мова!

Комментариев нет:

Отправить комментарий