среда, 19 февраля 2020 г.


Небесна сотня білих журавлів
Небесна сотня білих журавлів,
Душа яких летить під небесами,
Ніхто із вас вмирати не хотів,
Хай вічна пам’ять лишиться за вами …
В історії України було багато трагічних періодів та подій. В наш час в історію увійшла ще одна подія - Майдан. Борців Майдану об’єднало бажання жити у вільній країні з справедливим та світлим майбутнім. За ці ідеали на Майдані пролилася кров. Так з’явилася «Небесна Сотня» - це патріоти, які віддали життя за свої переконання. І тепер для народу України є святим обов’язок вшановувати їх пам’ять 20 лютого, як День Героїв Небесної Сотні.
 
Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями, такою розповіддю 19 лютого розпочала акцію пам’яті «Небесна сотня білих журавлів», бібліотекар Єлизаветградківської селищної бібліотеки Вікторія Голинська.
Під час акції присутні  дізналися про історичні події, про подвиг Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. Також ознайомилися з чисельними  відеоматеріалами часів Майдану.
З нагоди відзначення Дня Героїв Небесної Сотні, в книгозбірні підготовлена виставка-вшанування «Небесна Сотня – це герої нашого часу»  на якій представлені журнальні, газетні матеріали та книги про події на Майдані у 2014 році і про героїв, які загинули за світле майбутнє своєї держави.
  
І ми не будьмо байдужими! Не забуваймо тих, хто не пошкодував життя заради нашого майбутнього! Спасибі всім, хто відстоював Майдан, за яскравий приклад мужності, сили духу, чесності і патріотизму! Хай палають свічки пам’яті загиблих героїв «Небесної Сотні» у наших серцях, а розмірений бій хронометра відчеканить час скорботи, душевного болю і жалю…


Комментариев нет:

Отправить комментарий