понедельник, 24 февраля 2020 г.


Леся Українка – квітуча душа України!

«На світі запалає покинутий вогонь моїх пісень,
 І стримуваний пломінь засіяє,
вночі запалений, горітиме удень».

Ці слова Лесі Українки стали прологом до  літературного калейдоскопу «Леся Українка – квітуча душа України!», який пройшов  в Єлизаветградківській селищній бібліотеці до 149-річчя від дня народження видатної поетеси.

Цього дня книгозбірня зібрала поціновувачів творчості класика української літератури, поетеси, драматурга, перекладача - видатної Лесі Українки.
На протязі дня присутнім демонстрували відео – альбом «Обличчя української історії: Леся Українка», у якому лунали пісні на слова видатної поетеси : «Вечірня година», « Як би я тепер хотіла…» та інші.
Користувачам юнацького віку пропонувалося відповісти на запитання експрес-вікторини про життя та творчість поетеси, щоб перевірити свої знання. Вікторину доповнили літературним повідомленням «Дещо з невідомого про Лесю Українку».  Найбільш захоплюючим заняттям для малечі став конкурс малюнка за її творами. Діти малювали природу та героїв казок і поем.

Спадщина Лесі Українки - це багатюще джерело краси і творчого духу народу, з якого черпати усім живущим і прийдешнім поколінням наснагу для життя і праці.
Наприкінці заходу Вікторія Голинська познайомила присутніх з виданнями творів видатної поетеси та матеріалами про її життя і творчість.

Комментариев нет:

Отправить комментарий