среда, 29 января 2020 г.


Крути: біль за майбутнє
29 січня 1918 року відбулася надзвичайно трагічна подія в українській історії – бій під Крутами, який набув для українського народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.

Для школярів Єлизаветградківської  філії «Михайлівського КЗ» НВО  була проведена година скорботи «Крути: біль за майбутнє». Бій під Крутами - це урок, який потрібно вивчити і запам'ятати. Подвиг 300 юнаків вперше засвідчив, що в Україні з'явилися люди, для яких рідний край понад усе.
Зі вступним словом виступила Вікторія Голинська, яка зазначила, що ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її.
«Понад все вони любили свій коханий край», – писав Павло Тичина. Визначально, що ця жертовна любов зародилася в серцях молодих людей, найкращих представників українського студентства. 
Цікаво пройшли героїко-патріотичні читання. Присутні згадали й вшанували самовідданий подвиг юних патріотів, котрі 29 січня 1918 року пішли, сповнені молодечого запалу, віри в перемогу, на захист своєї держави і майже всі загинули у битві.

Комментариев нет:

Отправить комментарий