среда, 19 февраля 2020 г.


Ангели пам'яті
До Дня Героїв Небесної Сотні, який відзначається 20 лютого, до дня коли загинуло найбільше активістів Євромайдану,  користувачі Єлизаветградківської селищної бібліотеки приєдналися до  Всеукраїнської тихої акції «Ангели пам’яті», якою вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Символічні паперові ангели прикрасили кущі та дерева  на території селища , як символ розстріляних мирних людей і нашої пам’яті про їх подвиг, здійснений задля щасливого та незалежного майбутнього України.
Акцію «Ангели пам’яті» назвають перекличкою небайдужих.  Вона відбувається в багатьох населених пунктах України. До неї може долучитися кожен, незалежно від віку і місця проживання. Достатньо вирізати паперового ангела  і повісити його на дерево, як це зробили ми.
 Щоб видно було і тим, що на землі, і тим, що на небі…
«Ангел – це символ. Ми називаємо Небесну Сотню нашими ангелами, які тримають українське небо. Вони білі, вони символічні. Це чистота наших помислів і нашої пам'яті»
Важливо, що молодь такою щирою акцією долучається до вшанування цих Героїв. Бібліотекар  Вікторія Голинська наголосила , що це найменше, що вони можуть зробити для людей, які віддали своє життя задля того, щоб ми жили у щасливій, успішній країні.
Наша спільна мета – не дати забути про тих, хто загинув, вирішуючи долю і майбутнє нашої країни. Ми повинні завжди пам’ятати той день, коли перші янголи, віддавши життя за нашу свободу і незалежність, піднеслись до неба. Це день скорботи і, водночас, гордості за наш народ.
       Ми віримо, що ваша жертва, ціною у життя, недаремна!


Комментариев нет:

Отправить комментарий