суббота, 9 мая 2020 г.


Мати – її величність, у неї в обіймах вічність
Перегляд  книг, які варто прочитати
Про що книга «Книга про матір: українські поети XIX-XXI ст.» автора Володимир Чуйко
У цій унікальній за змістом антології вперше тематично підібрані та об’єднані поетичні твори 232-х українських поетів, що присвячені українській матері, яка на важких роздоріжжях історії самовіддано бореться за добро і світло в житті своїх дітей, за продовження роду, а значить – за збереження і відродження української нації.
Дорогоцінна своїм духовним наповненням, Книга про Матір була прихильно зустрінута багатонаціональною громадськістю України, викликала велике зацікавлення в широких читацьких колах. Вона слугує консолідації нашого суспільства довколо святого поняття Мати на засадах добротворення, любові і демократично-гуманістичних основах Буття людини.
Прищеплювати високі почуття любові до Вітчизни, до рідної землі, до матері як наставниці душі і хранительки Життя – саме цій меті служить Книга про Маітр. 
Павол Ранков (1964) – провідний словацький письменник, есеїст, доцент філософського факультету університету ім. Коменського в Братиславі.
Автор чотирьох збірок оповідань та двох романів.  Вже перша його книжка оповідань «З часового відступу» (S odstupom času)  принесла йому читацьке визнання та Словацьку премію ім. Івана Красека за літературний дебют (1995 р.). Роман «Це сталося першого вересня (чи ще колись)» (Stalo se prvého septembra (alebo inokedy)) отримав багато міжнародних нагород, зокрема Премію Європейського Союзу за літературу та Центральноєвропейську літературну премію  Angelus. Роман перекладено арабською, болгарською, чеською, німецькою, угорською, японською, польською, румунською, шведською та мовою гінді.
Коли в Словаччину зайшла Червона армія, Зузана оплакувала коханого, російського партизана Алєксєя, загиблого від рук нацистських окупантів. Раптом – арешт, звинувачення в зраді, і от вона вже в переповненому потязі, що везе до лісозаготівельних таборів ГУЛАГу безправних рабів «держави переможного соціалізму» – жінок, запідозрених у співпраці з нацистами…  А через багато років Зузана розповість, що їй довелося пережити там, за межею добра й зла, і її історія допоможе іншій жінці відстояти право на власну гідність і на материнство.
Цей майстерний роман про любов і прощення до останньої сторінки тримає читача в напрузі й викликає захоплення нездоланною силою, яку здатна виявити жінка заради дитини.
Найблагородніше покликання на землі – бути матір’ю. Справжнє материнство є найкращим серед усіх мистецтв, найвеличнішим з-поміж усіх професій. До цієї книжки увійшли думки, історії, цитати, афоризми, присвячені матерям. Книжка стане приємним подарунком для твоєї мами до Дня Матері чи з іншої нагоди. Теплі і барвисті ілюстрації та вдало підібрані тексти допоможуть висловити найтепліші почуття, які кожен з нас відчуває до найближчої людини — до мами.

Комментариев нет:

Отправить комментарий