пятница, 15 мая 2020 г.


ФЛЕШБУК "ЗОРЯНЕ СЯЙВО ЄВРОПИ"
Ковальова, О.О
Стратегії євроінтеграції: як реалізувати європейський вибір України:
 Монографія/ О.О.Ковальова. - К. : Ін-т держави і права, 2003. - 340с.
В монографії на основі класичних теорій європейської інтеграції і новітніх політологічних концепцій розширення Європейського Союзу на Схід досліджені спільні стратегії Євросоюзу та інтеграційні стратегії країн Центральної і Східної Європи, зроблено спробу узагальнити досвід відносин України з ЄС.Проаналізовані такі політичні аспекти співробітництва, як поглиблення політичної взаємодії, входження до євроатлантичного простору безпеки, зменшення політичних ризиків і запобігання негативним наслідкам розширення. Вступ до Євросоюзу розглянуто як процес виконання державою-кандидатом комплексу умов щодо членства. Доведено, що відповідність політичному критерію, заснованому на беззастережній прихильності демократичним цінностям, є вирішальним чинником зближення України з ЄС.

Для політиків, політологів, істориків, правознавців, викладачів і студентів ВНЗ, усіх, хто цікавиться актуальними проблемами інтеграції України до Європейської спільноти.
Касьянов Г.В.
Україна 1991 - 2007: нариси новітньої історії
. - К.:Наш час, 2007. - 432с.
Книга подає широку панораму фактів та подій історії України після здобуття незалежності. Головні сюжетні лінії - зрушення в політичній системі, становлення структур державної влади, побудова нації, проблеми прав людини, масштабні зміни в економіці, соціальній сфері, в моделях соціальної поведінки.

Стиль викладу поєднує науковий аналіз і доступність формулювань і висновків, що робить книгу доступною не лише фахівцям, а й значно ширшому колу читачів.






Вівчарик М.М.та ін.
Українська нація: шлях до самовизначення
/ М.М. Вівчарик, П.П. Панченко, В.І. Чмихова. - К.:Вища школа, 2001. - 287с.
Автори чи не вперше сміливо й чесно на багатому фактичному матеріалі переконливо доводять, що українська нація - це реальність, яку не треба заперечувати, а з якою слід рахуватися як з іншими самобутніми світовими етносами.

Видання допоможе глибше зрозуміти родовід і духовні витоки нації та усвідомити, що шлях, який обрала Україна - це побудова демократичної правової держави та утвердження в ній громадянського суспільства.
Видання розраховане на науковців, політиків, викладачів, студентів, всіх, кому не байдужа доля суверенної України.

Комментариев нет:

Отправить комментарий