воскресенье, 17 мая 2020 г.




Музеї столиці України
Віртуальна книжкова виставка

imageКиїв – столиця нашої держави. Він зачаровує своїми краєвидами та архітектурою. А ще Київ цікавий своїми численними музеями.
Музеї – багатофункціональні заклади соціальної інформації, призначені для збереження культурно-історичних і природничо-наукових цінностей, накопичення та поширення знань через вивчення і демонстрацію унікальних пам’яток матеріальної культури.
Музейні працівники, як і представники багатьох інших професій, мають своє професійне свято – Міжнародний день музеїв, який відзначається щорічно 18 травня відповідно до рішення ХІ Генеральної конференції ICOM (International Council of Museums - Міжнародна рада музеїв), яка відбулась у травні 1977 року. Тоді ж запропонували й девіз свята: «Музеї – важливий засіб культурного обміну, збагачення культур і розвитку взаєморозуміння, співробітництва й миру між народами». В цей день більшість музеїв працюють безкоштовно і радо показують свої виставкові зали.

Національний заповідник ”Софія Київська” = National Conservation Area ”St. Sophia of Kyiv” / [Н. Куковальська та ін. ; під заг. ред. Н. М. Куковальської]. — К. : Балтія-Друк, 2011. — 222, [2] с. : кольор. іл. — (Бібліотека ”Софії Київської).
У книзі представлені основні пам'ятки Національного заповідника "Софія Київська". Найновіші дослідження і багатий ілюстративний матеріал допоможе читачеві зазирнути в історію та уявити перед собою Софійський собор, Золоті Ворота, Кирилівську церкву, Андріївську церкву та інші пам’ятки архітектури.
Книга розрахована на істориків, мистецтвознавців і всіх тих, хто цікавиться історією та пам'ятками української землі.

Музей Марії Заньковецької / [Авт. тексту Галабутська Г.]. — Б. м. : [Зовнішторгвидав України], [1994]. — 6 с. : іл. 
Велика українська театральна актриса Марія Заньковецька (Адасовська) (1860-1934) увічнена в багатьох пам'ятниках, монументах, в назвах театральних установ і вулиць. Але музей, присвячений їй - один. Знаходиться він у Києві, в відродженому будинку посеред скверу на вулиці Великій Васильківській 121.


Національний музей Тараса Шевченка : альбом-путівник / [упоряд. Н. Клименко та ін. ; ред. В. Портяк]. — К. : СИМВОЛ-Т : ВІТАЛ-ПРЕСС, 2009. — 92, [3] с. : іл., портр.
Альбом- путівник представляє Національний музей Тараса Шевченка в Києві – найповнішу збірку творів Т.Г.Шевченка (1814-1861) — живописця за професією й Поета за покликанням. Його вірші, малюнки, картини й офорти, як і вся доля, нерозривно пов’язані з Україною і є частиною її історії, хоча лише кілька років свого свідомого життя поет прожив на рідній землі. Репродукції мистецьких творів Т.Шевченка супроводжують його поетичними рядками, уривками з листів, повістей та щоденника поета-художника, спогадами його сучасників.

Комментариев нет:

Отправить комментарий