пятница, 29 мая 2020 г.

ЧУДОВИЙ ЗНАВЕЦЬ КОЖНОГО СЛОВА
(110 років від дня народження Сави Голованівського)
Флешбук



До збірки увійшли створені в різний час публіцистичні есе та нариси про людей, яких автор добре знав, про події, свідком і учасником яких був протягом багатьох десятиліть. Зображуючи трудівників війни і миру, відоминморальний характер їх дій і вчинків.





Український письменник Сава Голованнвскій більше відомий як поет, драматург і публіцист. Останнім часом він звернувся до прози.
Роман ТОПОЛЬ НА ТОМУ БЕРЕЗІ написаний за матеріалами, зібраними в роки Великої Вітчизняної війни, коли С.Голованнвскій був військовим кореспондентом фронтовій пресі. Дія роману розвивається протягом декількох днів, в грудні 1943 року, біля греблі першої Дніпровської гідроелектростанції, яку ворог збирався підірвати. Радянським розвідникам належить перерізати провід, що веде до величезних мінах, замурованих в тілі греблі ...
Книга друга роману "Тополь на тому березі" присвячена одному з великих битв Великої Вітчизняної війни - оточенню німецько-фашистських військ в районі Корсунь-Шевчемковского. Читач зустріне тут уже знайомих йому героїв - командира дивізії полковника Шумакова, інженера Дніпробуду Олега Харкевича, його дружину Ксеню Стороженко і багатьох інших. Всіх цих людей об'єднує єдиний порив до перемоги, прагнення активно брати участь в її досягненні.
Збірка віршів українського поета і письменника Сави Євсейовича Голованівського (1910-1989).

Комментариев нет:

Отправить комментарий