вторник, 11 июня 2019 г.


Свято української кухні
«Смакуємо українське»
Україна здавна славиться своєю гостинністю, багатою і смачною кухнею. Борщі та пампушки, паляниці та галушки, вареники й ковбаси, печеня й напої з фруктів і меду відомі далеко за межами України.
Вікторія Голинська розповіла учням пришкільного табору «Сонечко» Єлизаветградківської філії   про страви української кухні, які мають багатовікову історію, як, наприклад, український борщ – символ надійного даху над головою, родинного тепла; каша – символ продовження роду; вареники на столі українців – це домашнє урочисте застілля, затишок і тепло домашнього вогнища.
Присутнім було запропоновано слайд-вікторину «Непекельна кухня» і гру-вікторину «Чарівний горщик». В рамках свята української кухні відбувалося  безліч різноманітних конкурсів та вікторин, майстер-клас з приготування українських страв, були представлені та розрекламовані витвори кулінарного мистецтва.

Для всіх, хто цікавиться традиціями української кухні, бажає приготувати традиційні страви, які б враховували сучасні смаки та технології завітайте до Єлизаветградківської селищної бібліотеки!














Комментариев нет:

Отправить комментарий