среда, 6 марта 2019 г.


Тарас Шевченко – провідник долі України
Кожна нація, якій пощастило відкрити і висловити свою творчу ідентичність, своє глибинне самопізнання, базу національної культури, осягнула це могутнім словом свого національного пророка.
Серед тих щасливих, вибраних народів є і ми, українці. І ось чому. Поляки дістали Міцкевича, німці – Гете, англійці мають Шекспіра, італійці – Данте. Росія гордиться своїм Пушкіним, а ми, українці – Тарасом Шевченком.  Він, безсмертний  для нашого народу – явище  унікальне,  неординарне. Тому все, що з ним пов’язане, дороге нам і рідне.
Напередодні Національного Шевченківського дня в  Єлизаветградківській селищній бібліотеці  зібралось чимало користувачів на презентацію «Тарас Шевченко – провідник долі України», яку провела Голинська Вікторія .

Затамувавши подих присутні слухали про Шевченка не лише борця, а й  ніжного й вразливого душею, чистого серцем лірика. У творчому доробку Шевченка і раннього, і зрілого темі жіночих  страждань присвячений  не один вірш.
 Бібліотекар вдало переплела презентацію із виразним читанням та інсценізацією уривків з поем Шевченка. Присутні знайомились з іменами жінок, які в різний період полонили серце Великого Кобзаря.


Заглибитись в духовну спадщину письменника, відчути його невмирущі слова та актуальність творчості і в наші дні, допомогла  користувачам бібліотеки виставка-портрет
« Вічно буде поміж нас – України син Тарас»
На виставці  представлені книги , які репрезентують історичну, літературну та мистецьку спадщину Великого Кобзаря.


Комментариев нет:

Отправить комментарий