четверг, 21 марта 2019 г.


Поезіє, ти сило чарівна

Щорічно березень для Єлизаветградківської селищної бібліотеки наповнюється приємними клопотами, які пов’язані з проведенням традиційного свята – Всеукраїнського дня поезії.

У житті все починається з чогось : річечка із струмочка, дерево із коріння. Так і поезія входить в наше життя з дитинства і залишаться з нами до кінця. Кожний знаходить в ній щось своє, близьке і зрозуміле. Духовно бідною залишається та людина, якій байдуже поетичне слово.
З нагоди Всесвітнього дня поезії в  бібліотеці функціонує книжкова виставка «Слово як голос душі». Представлена література знайомить відвідувачів книгозбірні з ліричними сонетами В.Шекспіра та Ф.Петрарки, віршами М.Цвітаєвої, А.Ахматової, В.Симоненко, В.Стуса, Олійника,П.Тичини,Л.Костенко, які вражають своєю романтичною схвильованістю та щедрістю почуттів, тонкою, проникливою лірикою.
«Поезія — це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі» - саме ці слова сучасної геніальної поетеси Ліни Костенко стали епіграфом для проведення години поезії: «Поезіє, ти сило чарівна», присвяченої Всесвітньому Дню поезії,  на якому звучали улюблені вірші відомих поетів. Також учасники свята мали можливість продекламувати свої перші творіння. І нехай, це перші спроби, проте – написані від душі. Всім було весело,  цікаво,а найголовніше, що ніхто не залишився байдужим. Після заходу діти дружно пішли вибирати книги для домашнього прочитання.


Комментариев нет:

Отправить комментарий