вторник, 28 января 2020 г.



Квіти у полі там, де Крути…
Бій під Крутами  - це героїчна й водночас трагічна подія. Вона знаменувала початок нової епохи національного пробудження  українців, усвідомлення  права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її. 
    На вшанування пам’яті героїв, подвиг яких став вічним символом незламності всіх захисників України, в Єлизаветградківській філії «Михайлівського КЗ» НВО    була проведена  історико – літературна композиція «Квіти у полі там, де Крути… ». Що ж було у нас під Крутами? Хто були ці юні герої? Чого вони прагнули? Згадати славні сторінки історії допомогла розповідь бібліотекаря селищної бібліотеки  Вікторії Голинської.

А чи зробила б так сьогоднішня молодь? Чи готова вона понести втрати за можливо краще життя в майбутньому? Над цими питаннями замислились і висловлювали свої думки школярі під час бесіди-роздуму «Крути вчать дивитись у майбутнє»
 Для всіх бажаючих пройшов пізнавальний кінозал «Пам’ятаємо про Крути», присвячений далеким подіям на невеликій станції Крути 29 січня 1918 року. До перегляду документального фільму «Крути – молода кров» з серії «Україна – забута історія» долучилась молодь селища. Після перегляду фільму всі присутні дійшли до висновку: 
не можна викреслити з людської пам’яті той великий та безсмертний подвиг юних студентів, що захищали українську державність , поклавши на її вівтар найцінніше – власне життя.
  Хвилиною мовчання користувачі  вшанування загиблих під Крутами та виконали духовний Гімн України «Боже Великий, Єдиний».

Комментариев нет:

Отправить комментарий