среда, 22 января 2020 г.



І обнялися береги одного, вічного народу
«Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього»,– говорить народна мудрість. І це дійсно так, бо як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається на землі своїм минулим. Людина, яка не знає минулого – як перекотиполе, куди вітер подме, туди воно й котиться. Саме тому, ми повинні знати свою історію, своє минуле.

22 січня ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України.  З нагоди цієї важливої історичної дати для учнів 5 класу Єлизаветградківської  філії «Михайлівського КЗ» НВО   було проведено годину єдності «І обнялися береги одного, вічного народу», з метою відродження паростків духовності, пробудження у своїх користувачів зацікавленості  до поглибленого вивчення iсторiї  та культурних надбань українського народу, виховання поваги та любові до рідного краю, його історичного минулого і сучасності.

Вікторія Голинська розповіла юним єлизаветградківцям  про історію  виникнення дня Соборності та значенні цього свята в житті українців. Акцентувалась увага на історичних фактах, що передували злуці, на об’єднавчому русі, який наприкінці 1918- початку 1919 року охопив майже всю Україну. Користувачі підготували коротку літературно-художню розповідь про урочисте святкування об’єднання УНР і ЗУНР. Присутні відповідали на запитання літературно-історичної вікторини  «Моя єдина Україна» продемонструвавши свої не аби які знання з історії рідної держави. Учні змагалися в декількох конкурсах: «Народознавчий», «Літературний», «Історичний» «Географічний» і показали себе справжніми знавцями рідної країни. А заключна вікторина «Твої найперші символи» викликала інтерес до вивчення державної та народної символіки.

До заходу була підготовлена книжкова виставка «Україна Єдина», яка складалася  з трьох розділів. «Історичний урок єднання»   перший розділ виставки в якому представлена література, що висвітлює найважливіші події в історії України – передумови й причини об’єднавчого процесу, тернистий шлях України до соборності, ідеї побудови української, самостійної, соборної Держави.
Другий розділ «Досягнення України та її народу» знайомить з літературою,  яка розповідає про досягнення українського народу, про здобуті ордени доблесних воїнів, про мужній дух українського народу. 

Література, що експонується у третьому розділі «Ідейні провідники Української соборності» знайомить читачів з  діячами, які боролись за об’єднання всіх демократичних сил   словом і багнетом, намагаючись відродити незалежну, соборну, українську державу.
На завершення заходу було   створено  карту України з паперових сердець, на яких присутні  написали побажання для своєї країни.

Комментариев нет:

Отправить комментарий