вторник, 21 марта 2017 г.


Долати перешкоди разом
 
З плином часу кількість осіб, які мають функціональні обмеження в Україні, як і всьому світі, зростає. Суспільство повинно спрямувати зусилля на те, щоб ці люди стали повноцінними членами суспільства, розділяли людські цінності, ієрархізували їх на основі оцінки стану свого здоров'я та реалізуовували свої інтереси відповідно до власних особливих потреб. Саме цій темі в Єлизаветградківській селищній бібліотеці  був присвячений семінар-тренінг 
 « Долати перешкоди разом». У заході  взяли участь представники органів влади, представники  підприємств селища та люди з  особливими потребами.
Як було наголошено на семінарі, упродовж останніх років посилюється увага органів влади, державних та громадських організацій до проблем захисту прав людей з обмеженими можливостями, потреби нагально їх вирішувати, а також  визначати заходи на перспективу задля покращення ситуації.
У заході використовувались інтерактивні методи, рольові ігри та дискусії.
Кожна особа з особливими потребами отримала інформацію щодо соціального захисту даної категорії  в Україні, та буклет «Терапія душі»
Одним із важливих напрямків роботи в селищі має стати інформаційне обслуговування людей з особливими потребами, забезпечення їм вільного доступу до інформації, реалізації їх прав як на загальне обслуговування, так і на окремі інформаційні послуги.

 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий