пятница, 17 февраля 2017 г.



Чарівний світ української мови


У Міжнародний  день рідної мови ранок у Єлизаветрадківській селищній бібліотеці розпочався зі створення на вході Прапору України з привітаннями та побажаннями українською мовою на сердечках синього та жовтого кольорів.

Саме в цей день  бібліотека запросила своїх користувачів на свято мови «Чарівний світ української мови»
Увазі присутніх було представлено інформ-досьє «Мова – ім’я народу, візитівка нації», з якого вони дізналися про складний та тернистий шлях української мови до її визнання та становлення. Бібліотекар  розповіла про перші рукописні пам’ятки України, значення мови в житті людини і країни.
Всі присутні  отримали чудову нагоду перевірити свої знання з мови, відповідаючи на запитання інтелект-вікторини «Веселкова наша мова», також мали змогу переглянути відео презентацію про найвищий дар людини й народу.
     Гості та учасники свята відчули пошану до усіх мов сучасного світу, дізналися про культурне розмаїття рідного краю, ознайомилися з яскравою та пізнавальною виставкою «Мова наша-серце наше». Цей захід розширив кругозір користувачів бібліотеки.  Він відкрив багатобарвний світ рідної мови - своєї рідної для кожного народу й для кожного з нас. Адже визнання та пошана всіх мов є ключем до збереження миру.

Всі присутні  підтримали флешмоб, який пройшов   під гаслом «Мова барвиста, мова багата. ніжна і тепла, як батьківська хата», бо це чудова нагода, щоб укотре привернути увагу українців до питання самоідентичності. Єдина державна мова – це одна із запорук єдності нації, а тому й її процвітання

   Захід пройшов в теплій, святковій атмосфері. Найкращою нагородою організаторам свята стали щирі посмішки учасників  та дружній обмін позитивними емоціями.

Комментариев нет:

Отправить комментарий