четверг, 16 февраля 2017 г.



Небесна Сотня у вирій полетіла
 Минатимуть і дні, й роки,
Забудеться руїна,
Але в історію ввійдуть
Герої України.
Напишуть їхні імена
На обелісках слави.
Пишатись буде нація
Героями держави.
Стояли ж твердо до кінця,
Боролись за свободу,
Віддали молоді життя
За честь свого народу.
І плаче мати не одна —
Вже не побачить сина.
І батько плаче, і дитя,
Кохана і дружина.
Та пам’ять житиме в віках,
Не вмре і не загине.
Слава героям, слава їм
І слава Україні!


Майдан. Мабуть, нині це слово знають у всіх країнах світу. Майдан Незалежності – це не тільки велика й головна площа в центрі Києва, Майдан – це небажання жити в системі тоталітарної корупції і малограмотної влади, що розграбувала країну. Це прагнення жити за європейськими стандартами. За це Україна заплатила більш як сотнею людських життів та кількома сотнями покалічених людей. Страшна ціна. «Революція Гідності». Саме так назвали ці буремні дні боротьби народу проти злочинної влади, що тривала впродовж усіх зимових місяців 2013-2014 р. та призвела до повалення тоталітарного режиму.
Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Полягли за честь, за волю, за право бути Українцями і за свою Батьківщину. Героїчна Сотня,зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.
З нагоди річниці вшанування Героїв Небесної Сотні у Єлизаветградківській селищній  бібліотеці в пам’ять про загиблих за майбутнє України відбулася година-реквієм «Небесна Сотня у вирій полетіла»
Бібліотекар розповіла  про молодих 18-ти річних юнаків та дорослих чоловіків - Героїв України, котрі, не жаліючи свого життя, виборювали свободу рідної землі.
Також юні читачі бібліотеки прочитали патріотичні вірші присвячені подіям того часу, про долі Героїв, які в мирний час віддали своє життя за вільну, незалежну, європейську державу та переглянули  відео кліп пам`яті Героїв «Ангели з двома
 Батьківщинами».

Комментариев нет:

Отправить комментарий