пятница, 19 февраля 2016 г.



Як пам'ятає мову рід - йому не буде переводу

Міждународний День української мовиособливе свято, адже на фоні сьогоденної боротьби українського народу за волю і цілісність у суспільства змінюється ставлення до мови, до її ролі у визначенні та збереженні національної ідентичності. На жаль, навіть тепер тут — в Україні — українська мова потребує захисту своїх прав, і від свідомості пересічних українців залежить її доля.
З нагоди цієї дати в Єлизаветградківській селищній бібліотеці було проведено свято мови «Як пам'ятає мову рід - йому не буде переводу» З захватом присутні слухали мелодійні вірші про мову Разом із бібліотекарем пригадали прислів'я та приказки, у яких узагальнюються народні погляди на культуру мовлення. Також були запропоновані конкурс скоромовок, конкурс "перекладач" , "швидкісний експрес", а найцікавішим виявився конкурс "Відгадай предмет" із "чорної скриньки".
Гості та учасники свята відчули пошану до усіх мов сучасного світу, дізналися про культурнее розмаїття рідного краю, ознайомилися з яскравою та пізнавальною виставкою «Барви рідної мови». Цей захід розширив кругозір усіх учасників. Він відкрив багато барвний світ рідної мови - своєїрідної для кожного народу й для кожного з нас.

Комментариев нет:

Отправить комментарий