пятница, 19 февраля 2016 г.




Вся Україна вшановує світлу пам'ять Героїв Небесної Сотні, які, без перебільшення, змінили за кілька днів жорстокої боротьби із диктаторським режимом перебіг новітньої світової історії.
Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей. І за цю боротьбу, за нашу з Вами свободу і оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі, більшість з них – молоді і сильні. Ті, що почали тільки жити.
18 лютого в Єлизаветградківській селищній  бібліотеці зібралися користувачі книгозбірні,  щоб пом′янути і згадати Небесну Сотню. Вечір-памяті «Небесній Сотні шана й молитви, за чисті душі, що злетіли в небо» пройшла на одному диханні, всі серця бились в унісон. Щоразу сльози навертаються на очі, згадуючи ті страшні події.
Провідний бібліотекар Трегуб В.Ю розповіла присутнім  про події, що відбувалися рівно рік тому. Розповідь супроводжувалась підбіркою відеороликів та відеокліпів з піснями присвяченими Небесній Сотні. Ця зустріч була дуже зворушливою як для дітей, так і для дорослих. Оскільки, побачивши емоції ще несформованої молоді, було зрозуміло наскільки вони чутливі, душевні і, на рідкість, вже дорослі.
Присутні мали змогу ознайомитися з тематичною викладкою літератури «Хто загинув за Вкраїну, буде жити у віках», та книгою Світлани Тимко «Народження істини». Адже дана книга – це книга – реквієм, книга – посвята учасникам Революції Гідності, які віддали найцінніше своє життя. 
   Після промови всі взяли участь у майстер-класі з виготовлення пташки голуба - символа патріотичної душі, що відлітає в небо...


Комментариев нет:

Отправить комментарий