пятница, 19 февраля 2016 г.



Україна, соборна держава, сонценосна колиска моя



Живи та міцній, Українська державо,
 вмирали у битвах мільйони бійців,
Щоб стяг синьо-жовтий піднявсь величаво

й над Києвом стольним  віки майорів!




22 січня наша держава відзначає одне зі своїх найважливіших свят – День Соборності.  Саме 97 років тому відбулася знаменна подія в історії українського народу – об’єднання двох суверенних українських держав – Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в одну самостійну соборну державу. До  цієї  святкової дати в Єлизаветградківську селищну  бібліотеку завітали користувачі книгозбірні Бібліотекар Трегуб Вікторія підготувала та провела літературно-музичне свято «Україна, Соборна держава, сонценосна  колиска моя».

Вона розповіла присутнім про передумови , які спонукали Україну до цієї знаменної події, про перебіг історичних змін в нашій державі, презентувала історичний відеоролик «Здійснення віковічної мрії». Велике зацікавлення викликала також книжкова виставка «Є святіше слово на землі, одне високе, світле: Україна!»



Також усім  на святі було запропоновано приєднатися до акції «Прапор єдності». Користувачі  залюбки писали свої найщиріші побажання своїй країні Україні на жовто-блакитному папері, який згодом об’єднали  в один великий прапор. Червоною стрічкою через прапор проходило бажання юнаків та дівчат жити в квітучій, єдиній, щасливій країні під мирним небом.

Все це дійство супроводжувалося патріотичними піснями, серед яких: «Україно моя», «Ми  – українці», у виконанні Аліни Ліщук.

 Завершилося свято щирими побажаннями миру і процвітання нашій соборній державі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий