пятница, 26 февраля 2016 г.



«Дочка Вкраїни Леся Українка в слові спалахнула, як зоря».

У рамках святкування ювілею Лесі Українки Єлизаветградківською селищною бібліотекою було проведено усний журнал під назвою «Дочка Вкраїни Леся Українка в слові спалахнула, як зоря».
Журнал складався з трьох сторінок: «Слово про Лесю», «Вічно живий голос», «Єдина! На всю Україну!» Кожна сторінка цього видання ознайомила користувачів з творчістю  великої поетеси, торкнулися ширше її життєвого шляху.
Біографія Лесі мелодійно перепліталася з декламацією її поетичних творів. Як зачаровуюче звучали такі до болю знайомі рядки: «Хто вам сказав, що я слабка», «Надія», «Хотіла я тебе, мов плющ, обняти», «На шлях я вийшла ранньою весною» та багато інших! А з якою невимовною тугою звучав лист Лесі до Сергія Мержинського! Весь захід був пронизаний легким сумом, присутнім у ліричній поезії, глибокою любов’ю до рідної землі, неньки України.
Користувачі бібліотеки   переглянули книжкову виставку «Зоря України», яка вводить читачів в чарівний світ Лесі Українки. Виставка збагачена світлинами, фрагментами з листів, спогадами рідних та друзів Лесі. В основі виставки – поетичні, прозові й драматичні твори, в яких, як у дзеркалі відбилася непересічна особистість автора від дитинства і до останніх днів.
 І ми віримо, що  в свідомості відвідувачів залишилась часточка мужності, волі, любові до життя великої письменниці.

Комментариев нет:

Отправить комментарий