понедельник, 22 февраля 2021 г.

 

Пригости мене розмовою – українською мовою

 




До Дня рідної мови, Єлизаветградківська селищна бібліотека спільно з з Єлизаветградківським міським будинком культури запросила своїх користувачів до книгозбірні на свято рідної мови «Пригости мене розмовою – українською мовою».

Для дітей була проведена літературна година «Українську мову знай-гарно й чемно розмовляй». Вікторія Голинська та Аліна Ещук  розповіли  про важливе значення мови в житті людини.


Присутні вирушили в похід за знаннями до Країни мовних цікавинок, де змагалися у конкурсах: «Склади прислів’я» , « Закінчи прислів’я», «Антисуржик». На заході лунало поетичне слово про рідну мову під час поетичної хвилинки «Лунай, величне наше слово!» Допитливі читачі розгадували інтелектуальні загадки, загадки-питання, загадки – жарти.


 Всі разом  здійснили подорож по книжковій виставці «Рідна мова  пісні і любові», біля якої був проведений огляд літератури «Пізнаємо нашу мову»

     Тож давайте оберігати, плекати та звеличувати українську мову. Адже як сказав великий український вчений, мовознавець Іван Огієнко: «Мова – душа кожної національності, її святощі, її найцінніший скарб».


Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна – у нашому серці і починається вона з кожного з нас.



















Комментариев нет:

Отправить комментарий