пятница, 19 февраля 2021 г.

 

ДО ДНЯ ВШАНУВАННЯ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

Майдан. Нині це слово знають у всіх країнах світу. Майдан Незалежності – це не тільки велика й головна площа в центрі Києва.


Майдан – це прагнення жити  в демократичній країні, боротьба  за права і свободи людини, за європейське майбутне  України. За це Україна заплатила більш, як сотнею людських життів та сотнями покалічених людей – страшна ціна  «Революція Гідності». Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській, які полягли за честь, за волю, за право бути Українцями і за свою Батьківщину.


З  нагоди річниці вшанування Героїв Небесної Сотні   Єлизаветградківська книгозбірня спільно з Єлизаветградківським міським будинком культури  провели   вечір-спомин «Небесна сотня білих журавлів» присвячений події, що сколихнула весь світ та не залишила  байдужою жодну людину.

Вікторія Голинська та Аліна Ещук  разом з учнями відновили хронологію подій, що відбувалися на Майдані Незалежності в Києві у 2013-2014 роках, згадали Героїв Небесної Сотні, хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих. 


У заході лунали патріотичні вірші у виконанні Величко Богдани, Локотоша Юрія, Савченко Поліни,  присвячені героям Революції Гідності та їх родинам.

 Чудовим доповненням свята став  виступ Кондора Євгена з  місцево інструментального ансамблю сопілкарів «Дударик», який як ніхто інший мав змогу донести до присутніх  усю силу та велич українського народу.

Цей зворушливий захід – посвята тим учасникам Революції гідності, які  віддали найцінніше – своє життя – заради того, аби Україна та всі ми стали з колін, щоб почали змінювати свою державу, а наші діти та  онуки дістали змогу гордо жити в оновленій, достойній країні.


 
















Комментариев нет:

Отправить комментарий