четверг, 12 декабря 2019 г.


Калейдоскоп права

Правове виховання наймолодших відвідувачів Єлизаветградківської селищної бібліотеки  завжди має яскраво виражений попереджувальний характер.
Так, для цієї категорії для учнів 4 класу  місцевої школи був проведений інтелектуальний марафон  «Калейдоскоп права». Голинська Вікторія познайомила  присутніх з Правами дитини, які проголошує Конвенція ООН, весело та цікаво, за допомогою гри та казки.
Під час ерудит-гри «Права дитини» учням було цікаво і корисно довідатись про свої права, обов’язки і відповідальність згідно чинного законодавства України та Декларації прав дитини. Життєві приклади, конкретні ситуації змусили замислитися учнів про необхідність знати, поважати і виконувати закони нашої держави, адже їх незнання не звільняє від відповідальності.
      
  Гра «Твоя візитка», учасники якої розповідали про свої захоплення та уподобання ( спорт, танці, малювання), яскраво проілюструвала, що всі діти різні, але рівні у своїх правах. Про право на життя поговорили, розгадавши цікаву казкову вікторину, а казка- підказка «Рукавичка» допомогла ознайомитися з правом на житло. З правами на відпочинок та медичну допомогу ознайомились, переглянувши веселі відеоролики «В кожній маленькій дитині» та «Азбука здоров’я».
        А ще були цікаві ігри «Збудуй дім», «Загадки мудрого портфеля», «Так чи ні», «Будь уважним», які нікому не дали сумувати.

Комментариев нет:

Отправить комментарий