среда, 11 декабря 2019 г.


Подорож країною Закону
В Єлизаветградківській селишній  бібліотеці проведено інформаційно-правову годину «Подорож країною Закону». Провідний бібліотекар Вікторія Голинська розкрила зміст понять «права» та «обов’язки», ознайомила з документами, що захищають права дитини: Декларацією прав дитини, Конвенцією ООН про права дитини, Конституцією України, Законом України «Про охорону дитинства» тощо.

Під час інформаційно-правової години діти з’ясували, що ними опікується сім’я, родина, а також держава, яка завжди контролює дотримання прав дітей у дитячих садочках, школах, в сім’ї. Бібліотекар організувала  цікаву вікторину «Знавці правознавства», де юні гості заходу мали змогу активно проявити себе, відповідаючи на каверзні запитання.
Підлітки ознайомились з процесом виникнення законів та правил у суспільстві, на різноманітних прикладах із реального життя вчилися навичкам роботи з правовими документами. Вікторини «Твої права – твоя фортеця», «Правовий компас для дітей», закріпили знання користувачами бібліотеки їх прав та обов’язків.
Цими днями у бібліотеці діє виставка правової літератури «Знай, щоб захистити себе» на якій представлені новинки правознавчих видань із фонду бібліотеки. Ці видання сприятимуть поглибленню правових знань та формуванню правової культури наших читачів.
Тут же знаходиться скринька «Запитання юристу». Якщо читач не знайшов відповідь на правове запитання в книгах, періодиці, Інтернеті – він може записати його і залишити в скриньці. А для відповіді запросять досвідченого юриста і повідомлять читача на коли призначена зустріч з кваліфікованим юристом в бібліотеці.
Підведенням підсумку даного заходу став перегляд слайд-програми «Права свої знай, обов’язки не забувай».
В цілому, всі заходи Тижня права спрямовані на підвищення рівня правової культури кожного члена суспільства. Знання своїх прав та вміння ними користуватись є невід’ємною частиною якісного життя кожного українця.

Комментариев нет:

Отправить комментарий