вторник, 10 декабря 2019 г.


Своєю силою закони зобов’язані правам
Однією з необхідних умов перетворення України у справжню правову державу є підвищення рівня правової освіти населення, у першу чергу молоді, подолання явищ правового нігілізму, створення морально-правового клімату в суспільстві,  який би гарантував особі реальну свободу в поєднанні з відповідальністю перед законом, забезпечував її права, соціальну захищеність, повагу її гідності. Значна роль у цьому належить бібліотекам.
В Єлизаветградківській селищній бібліотеці пройшов правовий калейдоскоп для молоді під назвою «Своєю силою закони зобов’язані правам».
Читачам було цікаво і корисно довідатись про свої права, обов’язки та відповідальність згідно чинного законодавства України та декларації ООН про права дитини, адже дуже часто наші повсякденні вчинки мають правові наслідки.

До уваги учасників були представлені відеофільми «Конвенція ООН про права дитини» та «Історія створення Декларації прав людини».
Вікторія Голинська провела коментований огляд книжкової виставки «Право – математика свободи», на якій були представлені новинки правознавчих видань із фонду бібліотеки. Ці видання сприятимуть поглибленню правових знань та формуванню правової культури наших користувачів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий