вторник, 25 апреля 2017 г.




Служба  уваги  «Повір у себе»

Своє основне завдання Єлизаветградківська книгозбірня вбачає в забезпеченні інтелектуального доступу до інформації користувачів  з обмеженими можливостями, сприянню їх соціальної адаптації, розвитку творчих можливостей.
Служба уваги « Повір у себе» відображає інформацію: творчість (підтримка талановитих людей з обмеженими можливостями, популяризація їх творчості ), корисні сайти для людей з особливими потребами, служба добрих знайомств.
Папка - досьє «ІНТЕРНЕТ для людей з особливими потребами» інформує про корисні Інтернет -сайти, установи та організації, що надають підтримку людям з особливими потребами, Інтернет – ресурси, що стануть у пригоді батькам, соціальні, психологічні, педагогічні заклади, які пропагують форми здобуття освіти, інформацію про працевлаштування і ін.

В бібліотеці проходять навчання для користувачів з особливими потребами, попередньо сформовані в групи за різними ознаками (віковою, рівнем освіти, видами хвороби, характером трудової діяльності). Перше заняття розпочинаю з найпростішого: бесід на теми: «Я і комп’ютер», «Що таке світова мережа Інтернет?», «Сучасні інформаційні технології».
В Інтернеті існує вже досить велика кількість офіційних веб - сайтів різноманітних установ, а також загальнодоступних ресурсів, присвячених різним сферам життя громадян із вадами здоров’я. Інтернет розширює рамки спілкування людей з особливими потребами з користувачами через соціальні мережі «Вконтакті», «Однокласники», «Фейсбук» - найлегший спосіб знайти однодумців за своїми особистими уподобаннями та інтересами.




Комментариев нет:

Отправить комментарий