среда, 1 марта 2023 г.

 

ЧИТАЄМО ПРО УКРАЇНУ РАЗОМ З ДІТЬМИ

Шановні батьки!

Ми пропонуємо вам разом з дітьми прочитати книги про Україну, які є у фонді нашої книгозбірні. Вони містять різноманітну інформацію з української історії, культури, національної символіки.

Сімейне читання формуватиме у вашої дитини національну свідомість, патріотизм, любов до рідного краю, рідної мови, побуту та традицій.



Державні символи України
/ Проценко А.М., Кусайкіна Н.Д. та ін. – вид. 2-е, пер. та доп. – Харків: Граматика, 2010. – 32 с.
Видання розкриває таємниці державної та народної символіки України, історії її виникнення та розвитку протягом тисячоліть.
Книга містить цікавих та маловідомих фактів з минулого та сучасності нашої країни, чудові ілюстрації та світлини.




Рідна країна моя - Україна
/Автор-укладач М.В.Богатиренко. - Донецьк: ТОВ ВКФ "БАО", 2006. - 64 с.
Книжка знайомить нашого читача з історією України, її багатою культурою, розповідає про національну символіку та природні багатства країни. Захоплива форма викладення, яскраві ілюстрації, змістовний і водночас цікавий матеріал робить видання корисним не тільки з пізнавальної, а й з культурно-виховної точки зору.
Природа рідного краю:
Для дітей середнього шкільного віку /авт.-упрорядники В.М.Скляренко, М.О.Панкова. - Харків: Основа, 2011. - 319 с.
У книжці розповідається про природу нашого спільного дому - України.
Енциклопедія складається з трьох розділів, в яких докладно описані природні зони України, а також наведена цікава інформація про природні багатства різних областей нашої держави.Окремий розділ розповідає про заповідники, природні парки, зоопарки, а також про рослини і тварин, що занесені до Червоної книги.


Скуратівський В.Т. Дідух: свята українського народу. -
К.: Освіта, 1995. - 272 с.
Пропоноване видання - найбільш повне зібрання календарних свят українського народу. Автор щедро ділиться з читачем своїм знанням духовної культури нашого народу, його обрядовості, традицій, фольклору, що сягають тисячоліть.
Висока моральність предків, взаємодопомога, і головне, високопоетичний культ пращурів, шанування свого родоводу - все це гідне наслідування нинішніми поколіннями.

Українські традиції і звичаї:
для дітей середнього шкільного вііку / авт.-упорядник В.М.Скляренко, А.С.Шуклінова, В.В.Сядро; худож.-іллюстратор В.М.Юденков; худож.-оформлювач Ю.Ю.Романіка. - Харків : Фоліо, 2013. - 318 с. - (Шкільна бібліотека. Дитяча енциклопедія).
Народні традиції і звичаї завжди були духовною основою життя українців. Вони формувалися протягом багатьох століть і є складовою частиною не лише історії нашого народу, а й сьогодення.
Нині народні традиції і звичаї стали одним із головних чинників відродження українського народу, його національної свідомості та людської гідності. І кожен з нас є спадкоємцем цього великого скарбу, продовжувачем традицій народної культури. В чому вони полягають, де їхні витоки? Як вони формувалися та змінювалися у різні часи на теренах нашої країни? На всі ці запитання ви знайдете відповідь у книзі.




Комментариев нет:

Отправить комментарий