воскресенье, 2 октября 2022 г.

 

Лялька – мотанка Перемоги

 

Триває героїчна  національно-визвольна війна українського народу проти російських загарбників.

Сьогодні надзвичайно  важливо об’єднатися  для збереження власної держави.

В цей непростий для кожного українця час, невичерпним життєдайним джерелом є національна культурна  пам’ять українського народу. Заглиблюючись у власне коріння, ми зможемо вибороти перемогу на ментальному рівні.


Адже є речі, які  інтуїтивно імпонують українцям, навіть, якщо вони ніколи не мали дотичного відношення до них, чи взагалі нічого не знали про їхнє існування. Це культурна нематеріальна спадщина українців. Зокрема, це  ляльки-мотанки.

Вони і сьогодні заворожують погляд, дихають теплом, добром, чарують красою.

Сьогодні в Єлизаветградківській філії КЗ «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради об’єдналися, щоб пригадати народну ляльку-мотанку, та воскресити її у власному житті. Разом з дітьми спробували намотати свою неповторну лялечку, та вкласти найзаповітніші мрії та сподівання у кожну її деталь. Цікаво, що ніхто не має навіть найменшого уявлення, якою буде лялька. Проте, в результаті кожна лялька має свій неповторний колоритний вигляд. Особливої ж магічності надають хрести на обличчі  та грудях – символ вічності, сонця, гармонії чоловічої та жіночої частини людства.


Найзаповітніша мрія сьогодні – перемога у війні, повернення живими наших Захисників у власні домівки, та спокійне життя кожного українця у квітучій, незалежній Україні.

Мабуть, саме такі мрії заховані у кожній ляльці-мотанці. Однак, достеменно про те знають тільки їхні творці.





Комментариев нет:

Отправить комментарий