пятница, 20 ноября 2020 г.

 

Акція «Незабудка пам'яті»

Пам’ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Без болю не згадати страшні муки і переживання українського народу у 32-33 роках . Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив земне життя у пекельних муках.

1933 рік. Найчорніший час в історії України. І до сьогодні боляче ступати стежками жахливої трагедії, яка сталася на благословенній землі квітучого українського краю. Ніде в світі не зафіксовано голоду, подібного тому, що випав тоді на долю однієї з найродючіших країн. 

Голод — це не тільки смерть, а й духовна руїна, знищення здорової народної моралі, втрата ідеалів, занепад культури, рідної мови, традицій.

Сьогодні, коли від початку голодомору минуло десятки років, ми не маємо права забувати народне слово правди і довічного прокляття, послане на голови катам. Бо це слово здолало смерть, аби дійти до нас, збудити в наших серцях пам’ять про мільйони безвинно замучених предків і застерегти від повторення страшних помилок.


Тому, для вшанування пам’яті жертв голодомору 1932-33рр.,  Єлизаветградківська селищна бібліотека активно  приєдналася до  акції «Незабудка пам’яті».

Кожен відвідувач бібліотеки в цей день прикріпив символічну квітку-незабудку, виготовлену власноруч, на «Панно пам'яті про Голодомор».

Криваво-чорну сторінку української історії діти засіяли власноруч зробленими незабудками.


Сьогодні квітка незабудка використовується, як символ пам'яті жертв Голодомору 1932 – 1933 років в Україні . Вона нагадує нам і нашим дітям, що ми не маємо права забути мільйонів жертв Голодомору.


Тендітна блакитно-жовта квітка кличе нас: Не забудь! Не забудь! жертв страшного Голодомору 1932 – 1933 років в Україні.




 



Комментариев нет:

Отправить комментарий