четверг, 27 августа 2020 г.

  Іловайський котел, трагедія яка нас об'єднала

Інформаційна  закладка

       Іловайська рана ятриться досі…Напевно, цей день в Україні вже ніколи не минатиме без згадки про Іловайську трагедію, про сотні вбитих, поранених і полонених захисників української землі та мирних мешканців. П’ять років тому відбулася кульмінація вторгнення до суверенної держави військових злочинців зі складу регулярних військ РФ, які вчинили масове убивство українських військовослужбовців і представників сил безпеки, що виконували завдання з подолання опору озброєних бандформувань. Україна постала перед фактичним актом відкритої агресії. Саме цього дня наші оборонці в районі Іловайська зазнали найбільших втрат.

Радимо прочитати із фонду Єлизаветградківської селищної  бібліотеки :

 Положій, Є. Іловайськ: розповіді про справжніх людей/ Є. Положій. - Х.: Фоліо, 2016. - 378 с.

Іловайськ» — книга про мужність, неймовірний героїзм і людяність українських вояків і офіцерів, бійців добровольчих батальйонів, батальйонів тероборони. Це книга про війну, яка, як відомо, нікого ще не зробила краще, натомість, серед крові, вогню та заліза люди залишаються людьми.

 

 

Зіненко , Р. Іловайський щоденник / Р. Зіненко . - Х.: Фоліо, 2017. - 288 с.
 
«Іловайський щоденник» Романа Зіненка  —  чесна і відверта книжка, написана безпосереднім учасником подій, бійцем добровольчого батальйону «Дніпро-1», який пройшов «Іловайський котел» від початку до кінця. Розповідь про маловідомі події в оточеному Іловайську та вихід бійців «кривавим коридором» дозволяє читачеві пережити разом з українськими солдатами одну з найтрагічніших сторінок в історії сучасної України, відчути все те, чого зазнали бійці добровольчих батальйонів, а численні фотографії дають можливість краще уявити описані події.

Комментариев нет:

Отправить комментарий