среда, 22 мая 2019 г.


 Читаємо Енеїду разом
 «Світове письменство знає чимало травестійних «Енеїд», але тільки українська «Енеїда» Котляревського «має самостійну й оригінальну вартість»... Секрет її довговічності — в іс­крометному гуморі, у майстерному використанні лексичних багатств української мови...» (Альфред Єнсен, шведський учений). 
177 років тому побачила світ завершена поема Івана Петровича Котляревського «Енеїда». З цієї нагоди проведено  вечір однієї книги – «Читаємо Енеїду разом» для   учнів Єлизаветградківської філії КЗ «Михайлівське НВО». 
Вікторія Голинська розповіла  присутнім про історію народження поеми Iвана Котляревського «Енеїда», яку вважають початком нової української лiтератури. Значення Котляревського, як зачинателя української літератури, винятково важливе своїм поетичним словом. Утвердженням засад демократичної естетики, він відкрив новий напрям у розвитку національної культури, спрямований на дедалі глибше проникнення в життя народу, на осмислення його історичної долі. Творчість І. П. Котляревського увійшла дорогоцінним вкладом в українську літературу і стала живим джерелом духовного розвитку народу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий