воскресенье, 21 января 2018 г.



Соборність України – соборність нації
22 січня вся Україна урочисто відзначає чергову річницю проголошення Акту Злуки - об'єднання 1919  року Української Народної Республіки й Західноукраїнської  Народної  Республіки у єдину соборну Українську Державу. Соборність України - одна з важливих тем нашої історії. Для українського народу, віками позбавленого своєї власної державності та розірваного на частини між сусідніми країнами, дана проблема завжди була і є особливо болючою й неймовірно складною. Щороку в цей день ми згадуємо тих героїв, які боролися за об'єднання усіх національно-демократичних сил українства, хто не тільки словом, а й ділом намагався відродити незалежну соборну Українську державу. Любов до землі, до рідного слова прирекли багатьох славних синів і дочок на тюрми і поневіряння. Повертаючись до нашої історії ми з глибокою вдячністю схиляємо голови перед усіма поколіннями, хто відстоював і відстоює дотепер нашу державу, нашу незалежність.
 Тож   напередодні Дня Соборності для користувачів в Єлизаветградківській селищній бібліотеці відбулась незвичайна жвава зустріч-бесіда «Соборність України – соборність нації», яку  провела бібліотекар селищної бібліотеки  Голинська В.Ю. Під час зустрічі учні    не тільки прослухали історію виникнення свята – Дня Соборності України, а й ознайомились з історичними фактами про Україну, пригадали видатних українців, дізналися про всеукраїнську акцію «живий ланцюг» між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом яка відбулася 20 січня 1990 року, як символ духовної єдності людей східних і західних земель України. Відповідали на запитання літературно-історичної вікторини «В єдності дій і соборності душ», продемонструвавши свої не аби які знання з історії рідної держави, взяли участь в конкурсі малюнків «Україна – соборна держава»
На завершення свята присутні  утворили ланцюг єдності «З’єднаймо в єдину всю Україну»і тим самим залучилися до акції єднання.

Комментариев нет:

Отправить комментарий