среда, 25 октября 2017 г.


Літературний глобус

« Сторінками улюблених казок»

                   
 Дитина, яка любить і вміє читати - щаслива людина, бо довкола неї завжди багато-багато розумних, добрих і вірних друзів. Друзі - це книги, які можуть чимало: допомагають у навчанні і самовихованні, збагачують знаннями, зміцнюють волю, пробуджують мрії.
Для маленьких користувачів Єлизаветградківської селищної бібліотеки проведено захід "Сторінками улюблених казок".
Ця мандрівка літературним глобусом мала своєю метою, на прикладі найкращих казок, навчати розрізненню добрих та поганих вчинків; розвивати емоційну чутливість, допитливість, творчу фантазію; формувати уявлення про норми моралі: гуманність, духовність; виховувати культуру людських взаємин, почуття доброзичливості. 
Казковими країнами було обрано Данію, Німеччину та Францію.
     Під час перебування в Данії діти  не лише взяли участь у вікторині за казками Андерсена. На них чекав також конкурс «Упізнати героя», де треба було назвати персонаж та казку, що відповідали б прослуханому опису з твору письменника. Досить цікавими й несподіваними постали для користувачів питання на визначення найуважнішого читача казки «Снігова Королева». Неабияке захоплення викликав і конкурс, в якому пропонувалося назвати казку Андерсена за ключовими словами.
У Німеччині, де точність та акуратність здавна в пошані, було запропоновано числову вікторину. Справжнє пожвавлення викликали питання, в яких вимагалося назвати остаточну кількість бременських музикантів або визначити, яку частку шляху до бабусі лишалося подолати Червоній Шапочці після зустрічі з Вовком.
 Не менш цікавим став конкурс, в якому за описом треба було назвати відповідного героя казки «Попелюшка», та в розважальна гра «Казкові перевертні», складених за казками Шарля Перро

Комментариев нет:

Отправить комментарий