пятница, 19 мая 2017 г.



Вишиванка – символ Батьківщини, 

дзеркало народної душі


 Травень видався багатим на національні свята: День матері,  Міжнародний день родини, Всеукраїнський день сім’ї, День слов’янської писемності та культури, День вишиванки.
Свято —  День вишиванки хоч і не так давно започатковане, але досягло протягом останніх років особливої уваги і розквіту.
Вишиванка – це не просто одяг, це оберіг нації.
Ми вбираємось в вишиванки не тільки для краси а ще й для того, щоб зберегти наш рід.

А головне показати всьому світу, що є така країна – Україна, яка має свою національну культуру, звичаї, традиції, історію.
Єлизаветградківська селищна бібліотека веде активну роботу з висвітлення питань історії, держави та виховання почуття громадськості.
В ці дні, коли буденність
розквітає барвами, до Єлизаветградківського психоневрологічного інтернату завітали Вікторія Трегуб та Анастасія Ковтун  на свято вишиванки «Вишиванка – символ Батьківщини, дзеркало народної душі».
Присутні послухали цікаву розповідь про вишиванку, дізналися про деякі маловідомі факти, пов’язані з цим ремеслом, а ще й помилуватися барвистими експонатами.
Не байдуже ставлення бібліотек до розвитку традиційного українського мистецтва є важливою складовою виховання сучасних і прийдешніх поколінь.

Комментариев нет:

Отправить комментарий