пятница, 19 мая 2017 г.




ОДЯГНІМО ВИШИВАНКИ, ДРУЖЕ!




ХАЙ ПОБАЧИТЬ УКРАЇНЦІВ СВІТ


АКЦІЯ

    Як приємно бачити на вулицях свого селища веселих, усміхнених людей, одягнених у чудові вишиті сорочки та сукні!!! Такої кількості українців у вишиванках, як сьогодні мало коли можна зустріти. А все чому? Справа в тому, що третій четвер травня вважається Всеукраїнським Днем вишиванки. Це свято покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу, є самобутнім і самодостатнім, не прив'язаним до жодного державного чи релігійного свята. У цей день кожен українець одягає вишиванку і виходить по своїх справах. Так зробили й користувачі Єлизаветградківської селищної бібліотеки , які завітали у святковий день, аби прийняти участь в акції «Одягнімо вишиванки, друже! Хай побачить українців світ!».

    Маленькі патріоти своєї держави влаштували справжній парад вишиванок. Кожен із них найрізноманітнішими шляхами намагався довести усім: «А моя вишиванка – найкраща!»  Діти презентували власний одяг та розповідали про його символіку.
Моя сорочка вишиванка,
Вся ніби сплетена з трави.
Дніпра потоки, степ, простори,
По лівій, правій стороні.
Червоно – чорні всі узори
Мережив ряд на полотні.
   Весела гра – конкурс «Скарби бабусиної скриньки» розкрила секрети сімейних традицій та показала, наскільки користувачі  знають українську культуру, її звичаї та обряди.
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий