понедельник, 21 марта 2016 г.





Поезія – це скарб усіх віків, це діамант величиною в слово!

 

Поезія надихає, звеличує, штовхає на подвиги… Вірші найвідоміших поетів окриляють закоханих романтиків, запалюють відчайдушних любителів пригод, спонукають до боротьби за свої права.
Мабуть, не знайдеться в світі людини, яка б не знала на пам’ять хоча б одного віршованого твору.
Всесвітній день поезії. Цього ж дня відзначає ювілей талановита українська поетеса та письменниця, яскрава представниця “шістдесятників” Ліна Костенко. Цим подіям в Єлизаветградківській селищній бібліотеці приурочена поетична кав’ярня «Поезія – це скарб усіх віків, це діамант величиною в слово!».  В теплий і сонячний березневий день зібралися шанувальники та поціновувачі поетичного слова, яким небайдужа поезія.За філіжанкою ароматного кофе та солодким тістечком юнаки та дівчата ділились рядками з улюблених віршів Ліни Костенко, Тараса Шевченка, Василя Симоненка та інших відомих українських письменників. Значну увагу приділили творам наших земляків, поетам Олександрівщини: Анатолія та Ірини Кримських, Оксани Шпирко, Антоніни Корінь.
До уваги відвідувачів організована книжкова виставка «Чари поезії», метою якої є  допомогти читачеві зрозуміти музику поезії і дати поштовх до проростання її в добре слово, добрі вчинки та добру думку. І найголовніше  - вказати кожному шлях до творчого самопізнання.
 Ось так – в теплій, душевній атмосфері, пройшло  свято поетичного слова. Поезія – це сум і радість, чарівність і захоплення, дотик до душі, струни якої ще довго будуть бреніти у наших серцях. І тільки тоді людина стає духовно вищою, добрішою і красивішою.

Комментариев нет:

Отправить комментарий