вторник, 16 мая 2023 г.

 



Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить

26 квітня 1986 року. Чорною і гіркою увійшла ця дата в історію людства. На благодатній землі українського  Полісся сталася аварія, яку обгрунтовано вважають найбільшою в світі техногенною і екологічною катастрофою. Ось уже 34 роки ця невигойна рана ятрить українську землю. Чорнобильський смерч забрав життя багатьох людей, завдає шкоди здоров"ю мільйонів українців, наслідки чорнобильської трагедії ще сотні літ відчуватимуть на собі майбутні покоління.
26 квітня – є днем  вшанування героїзму  пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, працівників міліції, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на АЕС. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.
Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічними збитками.
Єлизаветградківська книгозбірня пропонує книжкову виставку до Дня Чорнобильської трагедії "Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить",
на якій представлені документи і матеріали щодо історії будівництва ЧАЕС, її експлуатації, аварії та події після Чорнобильської катастрофи. Публікації та інтерв`ю з відомими вченими висвітлюють питання віддалених наслідків аварії, перспектив розвитку атомної енергетики.

Комментариев нет:

Отправить комментарий