понедельник, 14 ноября 2022 г.

 

Мов джерельна  вода, рідна мова моя.

До Дня української писемності та мови в Єлизаветградківській    філії КЗ «Центральна бібліотека Олександрівської селищної ради відбувся  мовознавчий  аукціон  «Мовою рідною світ пізнаю», на яку завітала молодь селища (Захід походив на майданчику біля бібліотеки).

Під час заходу присутні познайомилися зі сторінками історії української мови, згадали скорботні дати на тернистому шляху її розвитку, відчули красу рідної української мови. Учні отримали чудову нагоду перевірити свої знання з української мови та дізнатися багато нового з історії її виникнення.


Продемонстрували свої знання у мовознавчій інтелект-вікторині «Співуча, барвінкова українська рідна мова» та грі «Мовний швидкодум». Юнаки та дівчата із захопленням приймали участь у мовному змаганні «Рідної мови велич і краса», книжковому калейдоскопі «Слово – то мудрості промінь…» та поетичному паліндромі «Веселкова наша мова». А ще вони знаходили унікальні українські аналоги відомим запозиченим словам шляхом розгадування цікавих ребусів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий