понедельник, 12 октября 2020 г.

 

Лине слава козацька з  далеких віків

  Історія України — це тисячолітня історія українського народу. Вона бере коріння з глибокої давнини. І не знати її, не шанувати її, просто неможливо. Бо тоді ми втратимо своє ім'я — український народ.

   


І зовсім не дивно, що в Україні є таке свято День українського козацтва. Адже саме козаки «написали» сторінки славної історії України.

   До Дня українського козацтва в Єлизаветградківській селишній бібліотеці розгорнута  книжкова виставка «Лине слава козацька з  далеких віків».


Про те, хто такі запорожці, про державну діяльність українських вояків, їх  героїчну  звитягу,  походи,  про життя  та побут козаків на Січі, про славні  звичаї, традиції та легенди  можна дізнатися зі сторінок  історичної,  художньої та довідкової  літератури.  Читачі можуть ознайомитися з книгами, які дозволять зануритись неймовірну атмосферу славних героїчних часів козацької доби.


І хочеться звернутися до всіх дітей, щоб пам’ятали,  що вони є нащадками славних українських козаків. То ж любіть Україну, шануйте її народ. Хай кожен із вас своїми добрими справами і вчинками доведе, що козацькому роду нема переводу!

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати нашу бібліотеку та ознайомитися з літературою, яка допоможе вам збагатити свої знання та поринути у чудовий світ українського народу – Козаччину. Як говориться в прислів’ї : «Золото добувають із землі, а знання – з книжок».

Комментариев нет:

Отправить комментарий