четверг, 29 августа 2019 г.


Героїв стежина - від батька до сина
Відзначати День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, 29 серпня постановив президент Володимир Зеленський. Цю дату було обрано, оскільки 29 серпня 2014 року – день, коли на Сході України загинула найбільша кількість українських військових.

За ці роки ми дуже змінилися, ми відчули себе справжніми українцями, гідними пам’яті наших славетних предків… Як в народі кажуть: «Біда навчить». От так ми і навчилися гуртуватися заради кращого майбутнього нашої неньки України, а значить нашого майбутнього, майбутнього наших дітей. Ми не маємо права забути, що  Герої АТО дали нам можливість жити вільно, будувати нову країну, і ми в неоплатному боргу перед ними. Вони загинули, щоб ми жили. І найменше, що ми можемо зробити – це забезпечити те, щоб їх жертва не була марною та те, щоб подібне більше ніколи не повторилось.
Саме 29 серпня до Єлизаветградківської  книгозбиральні  завітала  молодь селища на урок пам'ять «Зростаймо патріотами своєї країни».
Вони разом з бібліотекарем відновили хронологію подій, що відбувалися на Сході України , спільно виконали Державний Гімн України та хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих.
Присутні ознайомилися з виставкою-вшанування «Героїв стежина - від батька до сина» на якій представлені біографічні відомості, фотодокументи, спогади рідних,   бібліографічні і вебліографічні списки з посиланнями на джерела, які доповнюють  інформацію  про загиблого  Героя – учасника АТО,  нашого краяна: Олександра Шаповала
        Альбом «Герої – в наших серцях» постійно експонується у бібліотеці,  а також пропонується  для ознайомлення учасникам  бібліотечних заходів.
   В альбомі поміщено витяг із Указа Президента України  про присвоєння Олександру Шаповалу  посмертно ордена  Богдана Хмельницького III ступеня.


Комментариев нет:

Отправить комментарий