понедельник, 25 февраля 2019 г.

Горить душа її поезії над краєм


25 лютого в Україні відзначається 148-річниця від дня народження Лесі Українки - видатної української поетеси, перекладача, культурного діяча. Ніжна, але сильна духом, пройнята прометеївським вогнем любові до людей, Леся Українка – неперевершений поет боротьби, поет-патріот. Її твори надихають, додають сил та впевненості. З нагоди дня народження письменниці Лесі Українки у  Єлизаветградківській селищній бібліотеці  проведено літературне свято «Горить душа її поезії над краєм»
Відкрити для себе Лесю Українку, ближче познайомитися з творчою діяльністю, особистим життям видатної української поетеси читачам бібліотеки пропонує виставка – персоналія « Зоря України».

На протязі дня присутнім демонстрували відео – альбом «Обличчя української історії: Леся Українка», у якому лунали пісні на слова видатної поетеси : «Вечірня година», « Як би я тепер хотіла…» та інші. Дуже зацікавило молодь відео «Твої листи пахнуть трояндами…» в сучасному виконанні. Користувачам пропонувалося відповісти на запитання експрес-вікторини про життя та творчість поетеси, щоб перевірити свої знання. Вікторину доповнили літературним повідомленням «Дещо з невідомого про Лесю Українку.»
Спадщина Лесі Українки - це багатюще джерело краси і творчого духу народу, з якого черпати усім живущим і прийдешнім поколінням наснагу для життя.

Комментариев нет:

Отправить комментарий