среда, 9 июля 2014 г.

«Зупинимо туберкульоз разом»





Раніше й справді туберкульоз вважали недугою, яка вражає насамперед нужденні верстви населення. Нині ж лікарі всього світу б'ють тривогу: кількість хворих на туберкульоз невпинно зростає. Щороку на земній кулі виявляють до 10 млн. нових випадків захворювань на туберкульоз, помирає близько 3 млн. осіб. Серед інфекційних хвороб туберкульоз утримує першість у рейтингу смертності.
  Всесвітній День боротьби з туберкульозом (24 березня) був заснований для того, щоб закликати населення берегти власне здоров'я.
  Саме тому, для учнів Єлизаветградківської школи проведено годину здоров’я  «Зупинимо туберкульоз разом».
В ході заходу всі  отримали відповіді  на багаточисленні запитання, а саме: - які симптоми дозволяють припустити у людини туберкульоз; - які органи вражає ця хвороба;- для чого потрібна проба Манту;- чи виліковується туберкульоз;- що чекає на хворого у разі його відмови від лікування та інші.          
  Крім того, учасники  дізналися, що основним джерелом туберкульозної інфекції є людина, хвора на будь-яку форму туберкульозу.
Бібліотекар селищної бібліотеки Трегуб В. Ю провела бесіду про небезпечність туберкульозу, його наслідки, міри профілактики в доступній для дітей формі, а також організувала вікторину «Небезпека близько – потурбуйся про своє здоров'я!» та конкурс малюнків на асфальті на тему: «Кольори здоров’я».
Стадіон перетворився на строкатий і яскравий мольберт. У  конкурсі малюнка  взяли участь діти  Єлизаветградки. Цікаво було поспостерігати, як вони із великим задоволенням малювали різнокольоровими крейдами, виводячи на асфальті    своє бачення здорового способу життя. Фантазували, хто як тільки міг. У малюнках юних художників відчувалася дитяча наївність та безтурботність.
Не дивлячись на те, що надворі прохолодно і пасмурно - майже на кожному малюнку світило сонце, розпускалися квіти, прослідковувалася небайдужість до життя та власного здоров’я.
Конкурс завершився, а глядачі ще довго ходили і милувалися дитячими роботами.
…Свято закінчилося. Та хочеться, щоб щодня лунав радісний сміх дітей і сяяли від щастя їх очі. Нерідко чуємо незаперечну істину, що діти — це наше майбутнє. Тож потрібно нам всім докладати максимум зусиль, щоб у ньому переважали лише світлі кольори. Ми повинні піклуватися про своє здоров'я, своєчасно проходити флюорографічне обстеження, не нехтувати щепленням  та туберкулінодіагностикою. Лікарська допомога – лише частина проблеми. Без розуміння та взаємодії людей її не вирішити.

Комментариев нет:

Отправить комментарий